10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančji medaljoni v kvinojini skorjici

Piščančji medaljoni v kvinojini skorjici (foto: Profimedia) Profimedia
3. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Pa dober tek!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 10 g kvinoje
  • 50 g drobtin
  • 60 g parmezana
  • 1 čili
  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti črni poper
  • česen v prahu
  • 2 jajci
  • olivno olje
  • 1 rdečo čebulo
  • 400 g stročjega fižola
  • drobnjak za okrasitev

Za pomako:

  • 6 žlic jogurta
  • 6 žlic majoneze
  • 1 strok česna
  • 3 vejice zelišč
  • sol, sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Kvinojo skuhajte po navodilih z embalaže, po kuhanju naj se ohladi, nato pa ji primešajte drobtine, nastrgan parmezan in sesekljan čili.

2 File zrežite na rezine in te začinite s soljo, poprom in česnom v prahu. Povaljajte jih v razžvrkljanem jajcu in nato v kvinojini mešanici. Zrezke razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko, jih nakapajte z oljem in jih 10 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj.

3 V tem času čebulo zrežite na kolesca in jih stresite v naoljeno ponev. Po 3 minutah praženja dodajte še stročji fižol in vse skupaj dušite še 8 minut.

4 Piščančje medaljone postrezite s stročjim fižolom in jed okrasite z drobnjakom in polivko iz jogurta, majoneze, strtega česna, soli, popra in sesekljanih zelišč.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri