10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančji tandoori s čičerkino solato

Piščančji tandoori s čičerkino solato (foto: Profimedia) Profimedia
23. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Malce indijskega pridiha na krožniku ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g grškega jogurta
  • 1 žlico tandoori masala 
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • mlet čili
  • kurkumo
  • kari
  • 50 g svežega ingverja
  • 4 stroke česna
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol, sveže mleti poper
  • 12 piščančjih kračk
  • 4 limete

Za čičerkino solato:

  • 800 g čičerke (pločevinka)
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 čili
  • 4 mlade čebule
  • 200 g jogurta
  • 1 limonov sok
  • sol, sveže mleti poper
  • koriander za dekoracijo

Priprava:

1 Jogurtu primešajte mešanico začimb, nastrgan ingver, strt česen in olivno olje. Začinite s soljo in poprom. Piščančje kračke na več mestih zarežite, jih nakapajte s sokom 3 limet in prelijte z marinado. Pokrijte in čez noč postavite v hladilnik. Naslednji dan kračke razporedite po papirju za peko in jih 70 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

2 Čičerko odcedite. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte, očiščen čili in mlado čebulo pa zrežite na obročke. Vse skupaj stresite v skledo, dodajte jogurt z limetinim sokom in čičerko ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Premešajte in postavite v hladilnik.

3 Pečene kračke postrezite s preostalo limeto, čičerkino solato in jed okrasite s koriandrovimi lističi.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri