Piščančji zvitki

14. 7. 2013
Deli
Piščančji zvitki (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Za tisto pravo noto poskrbi pesto.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 šalotko
  • 3 žlice rdečega pesta
  • 4 fileje piščančjih prsi (po 160 g)
  • sol, poper
  • 2 žlici olja
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 500 g paradižnikov
  • 1 bučko
  • 100 ml juhe
Priprava:

1. Šalotko olupite, jo zrežite na zelo drobne kocke in jo zmešajte s pestom.

2. Piščančje prsi oplaknite, jih otrite do suhega in po dolgem zarežite. Pazite, da jih ne boste prerezali. Nato jih potolcite in začinite. Premažite jih s šalotkinim pestom, trdno zvijte in spnite z zobo­trebci.

3. V večji ponvi segrejte olje in na njem zlato rjavo popecite zvitke. Čebulo in česen olupite in ju zrežite na krhlje oziroma kocke ter oboje popecite ob mesu. Pripravite in očistite zelenjavo. Paradižnike zrežite na krhlje, bučke pa na rezine. Oboje podušite ob mesu.

4. Prilijte juho, začinite s soljo in poprom ter jed dušite približno 25 minut.

5. Porazdelite po krožnikih in po želji jed okrasite še z zelišči.

Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord