10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščanec po indijsko

Piščanec po indijsko (foto: Profimedia) Profimedia
8. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusna jed s priokusom Indije.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 piščančje zrezke
  • 1 grški jogurt
  • 1 žlico limonovega soka
  • 2 žlički garam masale
  • 1 žličko kurkume
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • 2 stroka česna
  • 1 žličko sveže nastrganega ingverja
  • 1 žličko soli
    • maslo

Za omako:

  • 2 žlici masla
  • 2 čebuli
  • 4 stroke česna
  • 1 žlico nastrganega ingverja
  • čili
  • sol, poper
  • 1 pločevinko koščkov paradižnikov
  • 1 tetrapak pretlačenih paradižnikov
  • 200 ml smetane
  • 1 šopek koriandra

Priprava:

1 Meso zrežite na koščke, primešajte jogurt, limonov sok, začimbe, strt česen, nastrgan ingver in sol. Mešanico za 1 uro postavite v hladilnik.

2 Medtem pripravite omako. Sesekljano čebulo popražite na maslu ter dodajte strt česen, ingver, čili, sol, poper, koščke paradižnikov, pasirane paradižnike in približno 200 ml vode. Omaka naj lahno vre 20 minut, nato jo pretlačite s paličnim mešalnikom in primešajte smetano.

3 Meso z vseh strani krepko popecite na maslu, ga primešajte omaki in jo pustite lahno vreti še 5 minut. Porazdelite po skodelicah in vsako porcijo potresite z drobno sesekljanim koriandrom. Postrezite s popečenimi tortiljami ali rižem.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri