To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Piščanec v pečici po mediteransko

Piščanec v pečici po mediteransko (foto: stockfood photo) stockfood photo
10. 4. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Skuhan z vsemi slastnimi prilogami

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 rdeči koničasti papriki
  • 600 g majhnega krompirja
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 koromač
  • 1 bučko
  • 1 šopek timijana
  • 5 žlic olja
  • sol 
  • kajenski poper
  • 1 piščanca (približno 1,2 kg)
  • 2 neškropljeni limoni
  • sladko mleto papriko

Priprava

Očistite zelenjavo. Papriki zrežite na obročke. Krompir prepolovite (če je treba, ga prej olupite). Čebulo, česen in koromač zrežite na krhlje, bučke pa na koščke. Oplaknite timijan, ga otresite do suhega in potrgajte lističe. Polovico zelišča zmešajte s pripravljenimi sestavinami, 4 žlicami olja, soljo in kajenskim poprom ter vse skupaj porazdelite po pekaču.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Piščanca oplaknite in ga obrišite. Limoni oplaknite pod vročo vodo, ju zrežite na rezine in jih skupaj s preostalim timijanom denite v piščanca. Sol, kajenski poper in mleto papriko zmešajte s preostalim oljem in z njim natrite piščanca. Položite ga na zelenjavo in ga približno 1 uro pecite v pečici. Po želji ga okrasite še s svežimi timijanovimi vejicami.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 890 kcal, beljakovine: 81 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 50 g.

Značke: piščanec

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri