10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Piščanec z zelenjavo in arašidi

Piščanec z zelenjavo in arašidi (foto: Profimedia) Profimedia
6. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ideja za okusno kosilo ali večerjo - dobra kombinacija okusov, ki zagotovo očara!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g fileja piščančjih prsi
  • sol
  • 3 žlice olja + nekaj olja za marinado
  • 3 žlice temne sojine omake
  • 3 žlice svetle sojine omake
  • 1/4 šopka listov koriandra
  • 200 g brstičev cvetače
  • 1 velik korenček
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 čili
  • 200 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 100 g slanih arašidov

Priprava:

1 Meso zrežite na trakove in jih lahno začinite s soljo. Dodajte še malce olja in obe sojini omaki in vse skupaj dobro premešajte.

2 Oplaknjene koriandrove lističe drobno sesekljajte. Cvetačne brstiče do mehkega kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite. Olupite korenček in ga zrežite na kolesca. Olupljeno čebulo zrežite na paličice, očiščen čili pa sesekljajte. Fižol stresite v cedilo, ga oplaknite pod mlačno vodo in odcedite.

3 V voku segrejte preostalo olje. Med mešanjem na visoki temperaturi popecite meso. Nato dodajte čebulo, cvetačo, korenje in čili. Mešajte in kuhajte toliko časa, da se zelenjava zmehča. Nato dodajte stročji fižol, arašide in koriander. Vse skupaj kuhajte še 3 minute in nato postrezite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri