10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Pivo sreča hrano

17. 10. 2009

Zaradi dobre hrane bo okus piva boljši. In nasprotno. Predstavljamo vam nekaj načinov, kako ju pravilno poparčkati.

Pica, tuna + pils­ner, ležak (lager)

Zakaj deluje

Struktura Suho pivo, ki uravnoteženo napade brbončice, lahko prema­­­ga močne okuse, kot so okusi začimb na pici, in oljnato teksturo ribe. Brbončice bo zaposlilo tudi med posameznimi grižljaji, zaradi česar bo izboljšalo tako svoj okus kot okus hrane.

Bonus za zdravje

V nedavni študiji so znan­­­stveniki v pilsu namakali zrezke šest ur, preden so jih scvrli v ponvi, in ugotovili, da se je število karcinogenov v mesu zmanjšalo za kar 88 odstotkov.

Naša izbira

jever pilsener

Hamburger, pišča­­nec, ovčetina + ale

Zakaj deluje

Intenzivnost Svetla piva postanejo žrtev močnih okusov, zato potrebujete težje, kompleksnejše pivo.

Bonus za zdravje

Piva, kot je jantarni ale, lahko pomagajo pri zniževanju holesterola in preprečujejo strjevanje krvi v žilah, pravijo znanstveniki.

Naša izbira

ficher amber

Govedina, klobase, svinjina + ale

Zakaj deluje

Regija Evropska piva in meso gredo zelo dobro skupaj, saj smo Evro­­pej­­­ci znani mesojedci. A če želite dopolniti bero različnih okusov, poskusite azijsko pivo skupaj s su­­šijem, mehiško s tacosi in tako naprej.

Bonus za zdravje

Ječmen, ki ga uporab­ljajo v procesu vrenja piva vrste ale, vsebuje flavonoide – skupino spojin, ki jih najdemo tudi v vinu in ki verjetno ovirajo množenje rakavih celic v telesu.

Naša izbira

saison dupont

Zelena solata, jajca + belgijsko svetlo

Zakaj deluje

Teža/telo Piva iz pšeni­­ce in z dodatkom limone poživijo hrano in kar zarežejo v bogat okus beljaka.

Bonus za zdravje

Pšenična piva vam lahko pomagajo zmanjšati tveganje za srčno-žilne bo­­­lezni, pravijo raziskoval-

ci iz sosednje Avstrije.

Z ra­­ziskavo so ugotovili, da spojine v pivu pomagajo preprečevati razkrajanje triptofana in proizvodnjo neopterina, dveh dejavnikov, ki sta povezana s temi bolez­­nimi.

Naša izbira

gruut belgian wit beer

Sir, losos + trapist, abbey

Zakaj deluje

Telo/moč Blaga sladkoba trapistov preigra intenziven okus dimljenega lososa in hrane z žara ali rezek okus sira.

Bonus za zdravje

Kvasovke vsebujejo vitamine skupine B, beljakovine in minerale, a vse to običajno počiva na dnu steklenice trapista. Zato zlijte večino piva v kozarec, nato pa steklenico dodobra zavrtite in iztočite še preostanek.

Naša izbira

chimay red

Čokolada, sadje + stout, porter, lambic

Zakaj deluje

Pravila ne obstajajo Eksperimentirajte s sladkimi pivi. Kombina­­­cije so res odlične. Ob koncu večerje z boljšo polovico lahko združite čokolado s češnjevim lambicom.

Bonus za zdravje

Češnjev sok v lambicu je poln antioksidantov, ki se v telesu uspešno bojujejo proti vrsti bolez­­ni. Po nekaterih študijah ga je v njem še več kot v pomarančnem ali brus­­ničnem soku.

Naša izbira

lindemans kriek lambic

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri