To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Recept za golaževo juho

19. 1. 2012

Odlična juha za zimske dni.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g govedine (pleče)
  • 2 čebuli
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 200 ml suhega rdečega vina
  • 1 l juhe
  • 1 lovorov list
  • 1 noževo konico naribane limonine lupine
  • ½ žličke zmlete kumine
  • ½ žličke posušenega majarona
  • sol, poper
  • 2 žlički sladke paprike v prahu
  • 150 g kisle smetane
Priprava:

Meso oplaknite pod hladno vodo, ga osušite in zrežite na približno 2 cm velike kocke. Čebulo in česen olupite in sesekljajte.

V loncu segrejte olje in na njem po porcijah popecite meso. Dodajte čebulo in česen ter pražite od 2 do 3 minute. Vmešajte paradižnikovo mezgo, jo malo zarumenite in zalijte z vinom. Prilijte juho, dodajte kumino in majaron ter solite in poprajte. Juho kuhajte pokrito pri nizki temperaturi približno 1 uro. Po potrebi prilijte še malo juhe.

Juhi primešajte papriko v prahu in po okusu še solite. Juho razdelite po jušnih skodelicah in jo postrezite s kislo smetano. Poleg se prileže kmečki kruh.

Čas priprave: približno 1 ura 30 minut
Na osebo: približno 300 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 5 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri