golazeva-juha

Odlična juha za zimske dni.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g govedine (pleče)
  • 2 čebuli
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 200 ml suhega rdečega vina
  • 1 l juhe
  • 1 lovorov list
  • 1 noževo konico naribane limonine lupine
  • ½ žličke zmlete kumine
  • ½ žličke posušenega majarona
  • sol, poper
  • 2 žlički sladke paprike v prahu
  • 150 g kisle smetane
Priprava:

Meso oplaknite pod hladno vodo, ga osušite in zrežite na približno 2 cm velike kocke. Čebulo in česen olupite in sesekljajte.

V loncu segrejte olje in na njem po porcijah popecite meso. Dodajte čebulo in česen ter pražite od 2 do 3 minute. Vmešajte paradižnikovo mezgo, jo malo zarumenite in zalijte z vinom. Prilijte juho, dodajte kumino in majaron ter solite in poprajte. Juho kuhajte pokrito pri nizki temperaturi približno 1 uro. Po potrebi prilijte še malo juhe.

Juhi primešajte papriko v prahu in po okusu še solite. Juho razdelite po jušnih skodelicah in jo postrezite s kislo smetano. Poleg se prileže kmečki kruh.

Čas priprave: približno 1 ura 30 minut
Na osebo: približno 300 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 5 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Juhe za hladne večere

Ko je zunaj (ledeno) mrzlo, bi najraje ostali v hiši. Naravnost idealen čas za vroče in okusne juhe, ki pogrejejo telo in dušo.
None

Jagnječji file z brokolijem in bučo

Za 1 osebo potrebujete: 125 g jagnječjega fileja, sol, poper, 1 čajne žličke timijana, 1 čajno žličko maščobe za peko, 1 steblo mlade čebule, 50 g rumene paprika, 1 čajno…
None

Madžarska - dežela paprike in tokaja

Glavno mesto Madžarske Budimpešta je nastalo iz nekdaj ločenih mest Budima in Pešte. Mesto na bregovih reke Donave ima bogato zgodovino in kulturo ter slovi po…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri