10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Polentini njoki s kozicami in beluši

Polentini njoki s kozicami in beluši (foto: Profimedia) Profimedia
14. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zamisel za odličen obrok!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g polente (instant)
  • olivno olje
  • 300 g kozic
  • 1 rdečo čebulo
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 100 ml belega vina
  • 200 g zelenih belušev
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 50 g masla
  • 2 žlici drobnjaka
  • sok 1/4 limone

Priprava:

1 Polento pripravite po navodilih z embalaže in počakajte, da se ohladi. S pomočjo žlice, potopljene v olje, oblikujte večje njoke. Pekač premažite z olivnim oljem in vanj razporedite polentine njoke. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 150 stopinj.

2 Kozice olupite in jih dobro operite. Olupljeno čebulo prerežite in jo zrežite na tanke rezine. V ponvi segrejte olivno olje in na njem popražite čebulo in kozice. Začinite s soljo in poprom, jih dušite še 3 minute in nato prilijte vino. Počakajte, da se pokuha, nato pa primešajte 5 cm velike koščke belušev.

3 Prilijte še juho in dodajte maslo in popolnoma pokuhajte tekočino. Nato dodajte še polentine njoke in jih 1 minuto segrevajte. Postrezite s sesekljanim drobnjakom, limonovim sokom in nakapajte z maslom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri