To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Poletni kiš s stročjim fižolom in grahom

Poletni kiš s stročjim fižolom in grahom (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
26. 8. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Odličen poletni kiš s stročjim fižolom in grafom lahko spakirate za piknik v naravi

Za 8 oseb potrebujete

  • 1 belo čebulo
  • 1 žlico olivnega olja
  • 1 zvitek krhkega testa
  • 125 g graha (svežega in olupljenega ali pa zamrznjenega)
  • 125 g očiščenega stročjega fižola
  • 4 jajca
  • sol
  • strt poper
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 250 g goste kisle smetane
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 50 g drobno nastrganega parmezana

Priprava

Olupljeno čebulo zrežite na tanke rezine. Popražite jih na segretem olju in jih nato pustite, da se ohladijo. Testo zatisnite ob oglat model za pite, ki ste ga obložili s papirjem za peko, in robove testa povlecite navzgor. Testo večkrat prebodite z vilicami, po njem enakomerno porazdelite čebulne obroče in grah ter vse skupaj obložite s stročjim fižolom. Jajca razžvrkljajte s soljo in začimbami in primešajte tudi obe smetani in na koncu še sir.

Mešanico prelijte po zelenjavi in kiš približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite toplega ali hladnega.

Čas priprave: približno 60 minut

Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 35 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri