Polnjen krompir

13. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjen krompir (foto: foodstock photo)
foodstock photo

S svežim sirom in paradižniki

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 srednje velikih krompirjev
  • sol
  • 150 g soje ali boba (zamrznjen)
  • 1 strok česna
  • 150 g zeliščnega svežega sira
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • poper
  • lističe bazilike za okrasitev

Priprava

Krompir oplaknite in ga približno 10 minut kuhajte v slani vodi. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir odcedite, ga položite v pekač za narastke in ga 20–30 minut pecite še v pečici.

V vmesnem času po navodilih z embalaže skuhajte sojo oziroma bob. Za pripravo nadeva olupite česen, ga iztisnite k svežemu siru in dobro premešajte.

Krompir križno zarežite in ga previdno razprite. Vanj porazdelite sveži sir. Paradižnike oplaknite, jih odcedite in zrežite na krhlje ter jih porazdelite po krompirju. Začinite s soljo in poprom. Sojo oziroma bob odcedite in ga porazdelite okoli krompirja. Po želji okrasite z baziliko.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 360 kalorij, beljakovine: 21 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"