To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Polnjen krompir

Polnjen krompir (foto: foodstock photo) foodstock photo
13. 11. 2013 Vir: liza.aktivni.si

S svežim sirom in paradižniki

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 srednje velikih krompirjev
  • sol
  • 150 g soje ali boba (zamrznjen)
  • 1 strok česna
  • 150 g zeliščnega svežega sira
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • poper
  • lističe bazilike za okrasitev

Priprava

Krompir oplaknite in ga približno 10 minut kuhajte v slani vodi. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir odcedite, ga položite v pekač za narastke in ga 20–30 minut pecite še v pečici.

V vmesnem času po navodilih z embalaže skuhajte sojo oziroma bob. Za pripravo nadeva olupite česen, ga iztisnite k svežemu siru in dobro premešajte.

Krompir križno zarežite in ga previdno razprite. Vanj porazdelite sveži sir. Paradižnike oplaknite, jih odcedite in zrežite na krhlje ter jih porazdelite po krompirju. Začinite s soljo in poprom. Sojo oziroma bob odcedite in ga porazdelite okoli krompirja. Po želji okrasite z baziliko.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 360 kalorij, beljakovine: 21 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Značke: krompir

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri