10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Polnjena pečena jabolka

Polnjena pečena jabolka (foto: stockfood photo) stockfood photo
28. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Slastna zimska sladica

Za 4 osebe potrebujete

  • 50 g rozin
  • 3 žlice ruma
  • 4 jabolka
  • 3 žlice limoninega soka
  • 6 žlic sladkorja
  • 60 g marcipana
  • 2 cl pomarančnega likerja
  • 100 g sesekljanih mandljev
  • 50 g sesekljanih lešnikov
  • 50 g belih čokoladnih kapljic

Priprava

Rozine namočite v rumu. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Jabolka operite in jih vodoravno prepolovite. Izrežite peščišče, vse polovice jabolk rahlo izdolbite, peclje pa pustite. Odrezane strani jabolk nakapajte z limoninim sokom in jih potresite s sladkorjem.

V skledo denite marcipan in liker ter ga pretlačite z vilicami. Primešajte še mandlje, lešnike, namočene rezine in čokoladne kapljice. Z zmesjo napolnite jabolka, jih pokrijte z drugo polovico s pecljem in sadeže položite v model za narastke, ki ste ga namastili z maslom. Približno 25 minut jih pecite v pečici. Po želji jih še okrasite in takoj postrezite.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 64 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri