To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Polnjene temne bučke

Polnjene temne bučke (foto: revija čarovnija okusa) revija čarovnija okusa
27. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Bombice, polne okusa

Sestavine za 4 osebe

  • 4 srednje velike bučke
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 1 paradižnik
  • 70 g riža
  • 3 žlice olja
  • voda ali juha
  • sir (parmezan, edamec ...)
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • bazilika
  • peteršilj
  • sol, poper

Priprava

Korenje očistimo in narežemo na kolesca. Operemo bučke, jih razpolovimo, izdolbemo sredino, da dobimo čolničke. Bučkino meso pa narežemo na majhne koščke.

Drobno nasekljamo čebulo in jo na olju prepražimo do zlatorumene barve. Dodamo korenje in bučke ter še nekaj časa pražimo. Nato dodamo riž, paradižnik, poper in sol ter po nekaj minutah prilijemo 1 skodelico ali 2 vroče vode (lahko tudi juhe). Posodo pokrijemo in kuhamo na blagem ognju.

Ko je riž že skoraj kuhan, dodamo sesekljano baziliko in peteršilj. Vse skupaj premešamo in pustimo v pokriti posodi stati še 5 minut.

Rahlo ohladimo in primešamo nariban sir.

Pekač premažemo z oljem in vanj zložimo bučke, ki jih napolnimo z riževim nadevom.

Paradižnikovo mezgo zmešamo s pol skodelice vode, solimo, popramo in zlijemo na dno pekača.

Pekač postavimo v že segreto pečico in pečemo približno pol ure na 180 °C.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri