To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Polnjeni paradižniki

Polnjeni paradižniki (foto: stockfood photo) stockfood photo
13. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

S čudovito aromatičnim grojer sirom

Za 4 osebe potrebujete

  • 750 g velikih paradižnikov
  • 1 čebulo
  • 1 korenček
  • ¼ gomolja zelene
  • 1 majhno bučko
  • 1 žlico masla
  • 100 g riža
  • sol, poper
  • 2 žlici kisle smetane
  • 75 g naribanega grojerja
  • 1 žličko sesekljanega peteršilja
  • 1 žlico oljčnega olja

Priprava

Paradižnike oplaknite, vsakemu odrežite vrhnji del in jih izdolbite. Približno 100 g mesa sadeža prihranite za pozneje. Čebulo olupite in jo sesekljajte. Zelenjavo očistite in jo zrežite na drobne kocke. Čebulo stekleno popražite na maslu. Zraven za hip podušite še riž in ga zalijte s približno 200 ml vode. Dodajte korenje in meso paradižnikov ter pustite, da vse skupaj lahno vre približno 5 minut. Dodajte še zeleno in bučke ter vse skupaj kuhajte še 15 minut. Začinite s soljo in poprom.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Zelenjavnemu rižu primešajte kislo smetano, sir in peteršilj. Z njim nadevajte paradižnike in jih postavite v namaščen nepregoren pekač. Pokrijte jih z odrezanimi deli, jih nakapajte z oljčnim oljem in jih pecite približno 20 minut.

Čas priprave: 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 240 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Značke: paradižnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri