Polnozrnati rogljički z beluši, jajci in holandsko omako

28. 5. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnozrnati rogljički z beluši, jajci in holandsko omako (foto: Profimedia)
Profimedia

Zamisel za odlično malico!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 jajca
  • 100 g zelenih belušev
  • olivno olje
  • sveže mleti poper
  • 4 polnozrnate rogljičke ali žemljice
  • 1 majhno rdečo čebulo 
  • liste rdeče pese

Za omako:

  • 2 rumenjaka
  • sok 1/2 limone
  • 100 g zmehčanega masla
  • sol, mleti beli poper
  • 4 vejice pehtrana
  • 30 g kisle smetane

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake nad vročo vodno kopeljo penasto stepite z limonovim sokom. Voda ne sme vreti. Med stepanjem nato dodajte zmehčano maslo. Stepajte, tako da se vse skupaj lepo poveže. Omako začinite s soljo, poprom, pehtranom in dodajte kislo smetano. Vse skupaj še enkrat dobro premešajte.

2 Jajca kuhajte 7 minut in jih ohladite pod hladno vodo. Nato jih olupite in zrežite na rezine. Belušem odrežite olesenele končke in jih 2 minuti pecite na 2 žlicah olivnega olja.

3 Rogljičke ali žemlje za 1 minuto postavite v vročo pečico in jih nato prerežite. Po vsaki polovici razporedite po 2 žlici omake, dodajte beluše in jajca ter vse skupaj potresite s sesekljano rdečo čebulo. Prelijte z omako in sendviče pred serviranjem okrasite z listi rdeče pese.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"