To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pomarančna presna tortica

Pomarančna presna tortica (foto: Easy recepti) Easy recepti
12. 3. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Torta za ljubitelje presnih dobrot, katere posebnost je ingver v pomarančni kremi.

Sestavine (za torto premera 20 cm):

Prva plast – podlaga:

• 200 gramov mandljev

• 100 gramov datljev

• žlica kakava

Druga plast – pomarančna krema:

• iztisnjen sok iz 3 bio pomaranč (2 dl)

• naribana lupinica 3 bio pomaranč

• 200 gramov indijskih oreščkov

• 75 gramov kokosovega masla

• 2 žlici agavinega sirupa

• za palec velik kos svežega ingverja

Tretja plast – čokoladna krema:

• 6 datljev

• 50 gramov kakava

• 0,5 dl vode

• 25 gramov kokosovega masla

Podlaga:

Mandlje, datlje in indijske oreščke namočimo čez noč (vsake v svojo posodico). Naslednji dan jih dobro odcedimo in speremo.

V blenderju zmeljemo mandlje, datlje in žlico kakava v fino zmleto zmes oziroma dokler se ne sprimejo skupaj v kepo.

Nastavljiv obroč za torto nastavimo na mero 20 cm, ga postavimo na servirni krožnik in vanj stresemo zmleto maso. Maso razporedimo po obroču, pri tem si pomagamo z ravnim dnom kozarca, da jo dobro poravnamo. Prva plast je visoka približno 7 mm.

Pomarančna krema:

Naribamo pomarančno lupinico in iz pomaranč iztisnemo sok. V blenderju zmeljemo indijske oreščke, pomarančni sok, pomarančno lupinico, agavin sirup, olupljen kos ingverja in stopljeno kokosovo maslo. Meljemo toliko časa, da se vse sestavine zelo fino zmeljejo in nastane kremasta masa. Iz nastale mase odvzamemo 4 žlice mase in jih prihranimo za izdelavo srčka. Preostalo pomarančno kremasto maso vlijemo na podlago v tortnem obroču. Postavimo v hladilnik vsaj za pol ure, da zgornji del kreme rahlo otrdi. Kreme je približno 2,5 cm v višino.

Čokoladna krema:

Za čokoladno plast v blenderju zmeljemo datlje, kakav, vodo in stopljeno kokosovo maslo. Prelijemo prek pomarančne kreme in postavimo v hladilnik za vsaj pol ure, da se čokoladna plast strdi.

Na sredino čokoladne plasti postavimo kovinski modelček srčka in vanj vlijemo pomarančno kremo, ki smo jo prihranili. Vse skupaj postavimo v hladilnik za vsaj 12 ur oziroma čez noč.

Naslednji dan vzamemo tortico iz hladilnika za pol ure in previdno odstranimo modelček srčka in tortni obroč, poljubno okrasimo in postrežemo.

Recept je prispeval Danilo – avtor bloga Easy recepti, ki je skozi pisanje bloga odkril tisto pravo ljubezen do hrane ter iskanja in preizkušanja novih receptov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri