To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pomladanski zvitki s sojino omako

Pomladanski zvitki s sojino omako (foto: Profimedia) Profimedia
24. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ker pomlad trka na vrata ...

Za 4 osebe potrebujete:

  •  2 mladi čebuli
  • 1 čili
  • 20 g ingverja
  • 1 korenček
  • 1 rdečo papriko
  • 50 g pora
  • 50 g pak choi
  • olje
  • 1 žlico masla
  • 100 g riževih rezancev
  • 100 ml sojine omake
  • 4 žlice čili omake
  • 4 žlice ostrigove omake 
  • 1 žlico škroba
  • 8 riževih listov
  • 1 jajce 
  • 1 žlico sezamovega olja
  • 1 limeto

Priprava:

1 Očistite in oplaknite vso zelenjavo. Nato jo odcedite in 1 mlado čebulo, čili in kos ingverja prihranite za pozneje. Preostalo zelenjavo zrežite na ozke paličice. V voku segrejte olje in maslo in na maščobi popražite zrezano zelenjavo.

2 Riževe rezance pripravite po navodilih z embalaže, jih odcedite in primešajte zelenjavi. Vse skupaj začinite s 4 žlicami sojine in ostrigove omake, potresite s škrobom in premešajte.

3 Riževe liste zrežite na trikotnike in jih obložite z zelenjavno mešanico. Robove testa premažite z jajci in liste zvijte. V ponvi segrejte olje in na njem ocvrite zvitke. Nato jih vzemite ven in odcedite na papirnati brisači.

4 Na vročem olju popražite preostal sesekljan čili, ingver in mlado čebulo. Dodajte sojino omako in malo vode. Malce povrite in dodajte nekaj kapljic sezamovega olja. Pomladanske zvitke postrezite z omako in limeto.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri