To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pomladna lečina juha

Pomladna lečina juha (foto: stockfood photo) stockfood photo
4. 6. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Zelenjava poskrbi za barvo in vitamine

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g rdeče leče
  • 2 cm ingverja
  • 1 neškropljeno limono
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 steblo pora
  • 2 korenčka
  • 2 žlici masla
  • po 1 žličko mletega koriandra in orientalske kumine
  • 1,5 l zelenjavne juhe
  • 2 pesti špinače
  • 2 paradižnika
  • 1 šopek peteršilja (sesekljanega)

Priprava

Lečo oplaknite v cedilu in jo odcedite. Ingver olupite in ga zrežite na drobne kocke. Limono operite, jo zrežite na nekaj rezin, iz sadeža, ki vam ostane, pa iztisnite sok. Drobno sesekljajte olupljeno čebulo in česen. Očiščen por zrežite na obročke, korenje pa na 1 cm velike kocke.

V posodi segrejte maslo. Na njem popražite čebulo, česen, zelenjavo in ingver. Vse skupaj potresite s koriandrom in orientalsko kumino ter sestavine malce zapenite. Dodajte juho in rezine limone ter k sestavinam stresite še lečo. Med mešanjem zavrite in juho na nizki temperaturi in v pokriti posodi kuhajte približno 15 minut.

Očistite špinačo in jo zrežite na široke trakove. Iz juhe poberite rezine limone. Vmešajte špinačo in jo malo segrejte. Paradižnike zrežite na majhne koščke, jim primešajte peteršilj in z njimi okrasite juho.

Čas priprave: 45 minut.

Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri