To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Porov kiš z gobami

Porov kiš z gobami (foto: stockfood photo) stockfood photo
8. 6. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Slasten in hrustljav zaradi oreščkov

Za 8 kosov potrebujete

Za testo:

  • 300 g pirine moke
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 žličko soli
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 180 g hladne margarine

In:

  • 500 g pora
  • sol
  • 2 žlici orehovih jedrc
  • 4 žlice indijskih oreščkov
  • 1 žlica lešnikov
  • 70 ml rastlinske smetane za kuhanje
  • 1 žličko agavinega sirupa
  • 1 žličko marantovega škroba
  • 1 žličko jabolčnega kisa
  • poper

Priprava

Zmešajte suhe sestavine za testo in koščke margarine. Dodajte 3 žlice ledeno hladne vode in na hitro zgnetite testo. Med dvema plastema prozorne folije ga razvaljajte približno 1 cm debelo. Z njim nato obložite model za pite (premera 26 cm), oblikujte rob in model za 30 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Očiščen por zrežite na obročke. 30 sekund jih blanširajte v slani vodi in jo po kuhanju odlijte. Prestrezite 250 ml tekočine.

Testo večkrat prebodite in ga pecite 5 minut. Prestreženi tekočini dodajte pol oreščkov, rastlinsko smetano, agavin sirup, škrob in kis ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Mešanico še začinite. Skupaj s porom in preostalimi oreščki jo porazdelite po testu. Kiš približno 35 minut pecite na spodnjem nivoju pečice.

Čas priprave: 2 uri in 10 minut.

Na kos: približno 410 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri