10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Porova juha z beluši

Porova juha z beluši (foto: revija čarovnija okusa) revija čarovnija okusa
23. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Prvi primerki te zelenjave običajno napovedujejo prihod pomladi. Uživajte v obojem!

Sestavine za 4 osebe

  • 2 stebli pora
  • 1 žlica masla
  • 400 ml mleka
  • 200 g zelenih belušev
  • 2 srednje velika krompirja
  • 8 rezin suhe slanine
  • 1 limona
  • sol
  • poper

Priprava

Por operite in ga zrežite na trakove. V posodi stopite maslo in na njem med stalnim mešanjem približno 3 minute pecite por. Dodajte olupljena in na rezine zrezana stebla belušev, glavice pa prihranite za pozneje. Zalijte z mlekom in pol litra vode (ali zelenjavne juhe), začinite s soljo in poprom in vse skupaj zavrite.

Krompir olupite, ga zrežite na kocke in 20 minut kuhajte v juhi. Medtem glavice belušev približno 5 minut kuhajte v slani vodi, jih nato odcedite in oplaknite pod hladno vodo, da ohranijo lepo barvo. Slanino hrustljavo popecite v ponvi – na vsaki strani po 1 minuto.

Juho pretlačite s paličnim mešalnikom. Po želji jo začinite še z limoninim sokom. Vročo juho porazdelite po krožnikih, jo okrasite z glavicami belušev in slanino in postrezite s kruhom.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo približno 350 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 25 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri