spinacna-rulada

Polnjeno s prekajenim lososom.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 350 g zamrznjene listne špinače
  • 8 jajc
  • 75 g nastrgane gavde
  • nastrgan muškatni orešček
  • sol, poper
  • 200 g svežega sira
  • 200 g prekajenega lososa (tanke rezine)
  • 2 žlički srednje ostre gorčice
Priprava:

1. Špinačo stresite v skledo in jo odtajajte. Nato jo dajte v cedilo, odcedite, ožemite in drobno sesekljajte.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

3. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake zmešajte s špinačo in sirom. Mešanico začinite z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Iz beljakov stepite trd sneg. Proti koncu stepanja mu dodajte še sol. Sneg previdno vmešajte v špinačno zmes.

4. Pekač obložite s papirjem za peko. Po njem razporedite špinačno maso in jo pogladite. Pecite jo približno 15 minut in nato počakajte, da se ohladi. Odstranite papir.

5. Pečeno maso položite na aluminijasto folijo in jo premažite s svežim sirom. Po njem razporedite rezine lososa in jih premažite z gorčico. Zvijte s pomočjo folije, zvitek trdno zavijte v aluminijasto folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Zvitek nato zrežite na 1–2 cm debele rezine. Zraven postrezite jogurtovo polivko z limono in solato.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Preberite tudi:

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Zdravilni učinki špinače

Tudi ko so dnevi še hladni, zelena špinača jedem vdahne spomladansko noto. Poleg tega je špinača bogata z luteinom, ki znižuje holesterol in ščiti mišice pred starostno…

RECEPT: Špinačna rulada s sirom in brokolijem

Le malokatera zelenjava ima tako bogato hranilno sestavo in hkrati tako nizko energijsko vrednost, kot jo imata brokoli in špinača. Tokrat ju pripravljamo malo drugače.

Video: Lososova rulada po receptu Valeria Lutmana

Rio mare dokazuje, da lahko z nekaj preprostimi kuharskimi triki poživite svojo prehrano. Tunina, fileji lososa, skuše, sardine ali okusni tunini namazi prinašajo pravi italijanski…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri