10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Praženi mandlji s cimetom in soljo

Praženi mandlji  s cimetom in soljo (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
11. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Hitro pripravljen domači prigrizek.

Sestavine:

• 200 g neolupljenih mandljev
• 250 g sladkorja
• 125 ml vode
• 2 žlici cimeta
• 1/8 žličke muškatnega oreščka
• 1/2 žličke soli
• 1 strok vanilje

Priprava:

Mandlje v pečici na 180 stopinjah pečemo 15 minut in vmes nekajkrat premešamo, da se dobro osušijo in zadišijo, nato jih vzamemo iz pečice in malo ohladimo. Iz sladkorja in vode skuhamo sirup, ki naj doseže temperaturo 118 stopinj Celzija. To se zgodi v približno 10 minutah na srednje močnem ognju. Sirup se v tem času rahlo rumenkasto obarva in postane gost.

Da je dovolj kuhan, preverimo z vilicami, ki jih pomočimo v sirup in pihnemo skozi roglje. Na drugi strani se prikaže mehur – kot milni. Nato sirup odstavimo s štedilnika in vanj vmešamo mešanico začimb in soli. Dobro zmešamo in prelijemo prek mandljev.

Nato 1 minuto ves čas mešamo, da začne sladkor kristalizirati in se mandlji ločijo med sabo. Mandlje ohladimo in shranimo v vrečici ali škatli, ki se dobro zapre, da ostanejo hrustljavi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri