10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Praznična velikonočna pojedina

11. 3. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Velika noč je praznik, ob katerem se za mizo zbere vsa družina. Presenetite svoje bližnje z jagnječjo pečenko.

Jagnječja pečenka z gobovim nadevom

Za 4 osebe potrebujete:

  • pest suhih gob
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 150 g mlete jagnjetine
  • 1 jajce, sol, sveže mleti poper
  • 1 kg jagnjetine (ramstek)
  • 3 stroke česna
  • 2 čebuli
  • 400 ml juhe
  • 400 g stročjega fižola
  • 1 žlico masla
  • 100 g slanine
  • 1–2 žlici moke

PRIPRAVA:

Suhe gobe dobro namočite v hladni vodi. Nato jih ožemite in zrežite na manjše koščke. Peteršilj oplaknite in ga na drobno sesekljajte. Zmešajte mleto meso, jajce, gobe in peteršilj in maso začinite s soljo in poprom.

Očistite ramstek in z ostrim nožem zarežite globok žep. Napolnite ga s pripravljenim nadevom, povežite s sukancem, pečeno pa začinite še s soljo in poprom ter natrite s strtim česnom. Olupite čebuli. Eno drobno sesekljajte, jo stresite v pekač, nanjo položite meso in ga zalijte z juho. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in meso 1 uro pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Občasno zalijte. Nato odstranite folijo in pečenko zlato zapecite.

V tem času očistite fižol in ga skuhajte al dente v vreli slani vodi. V ponvi segrejte maslo in na njem popražite trakove slanine. Dodajte še drugo na drobno sesekljano čebulo in fižol, Vse skupaj malce podušite in začinite s soljo in poprom.

Omako od peke mesa zlijte v kozico in jo malce pokuhajte, tako da ostane samo še maščoba. Potresite jo z moko, prilijte malo juhe ter pustite nekaj minut lahno vreti. Ves čas mešajte. Omako nato precedite in jo začinite s soljo. Pečenko zrežite na rezine, dodajte stročji fižol, jed prelijte z omako in postrezite s krompirjem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri