kruh

Vam kruh pogosto ostaja in ga morate včasih celo zavreči?

Namesto da v zamrzovalnik pospravite kar celo štruco ali hlebec, ki ga je potem potrebno še pravočasno vzeti ven in odtajati, naredite tako:

1. Če po 24h urah kruha ne porabite, preostanek narežite na rezine. (Predolgo ne čakajte, sicer bo uporaben le še za drobtine ali pa ga bo napadla plesen.)

2. Če je vaš zamrzovalnik dovolj velik: pladenj ali pekač obložite s peki papirjem in naj razporedite rezine kruha. Pladenj postavite v zamrzovalnik. Pomembno je, da zamrznete vsako rezino posebej.

3. Ko so rezine kruha zamrznjene, jih spakirajte in postavite nazaj v zamrzovalnik, kjer jih lahko hranite tudi več tednov.

Tekstura kruha se bo tako ohranila in veliko boljšega okusa bo kot dva dni star kruh, ki ga hranite v omari.

Poleg tega je takšno shranjevanje priročenejše: ko si boste zaželeli kruha, vam ne bo treba odtajati celega kosa, preprosto vzamete rezino. Če si boste pripravili toast, pa rezino postavite kar v toaster, le kakšna minuta več bo potrebna, da bo pripravljen.

Preberite še:  Rjavi riž: Trik pri kuhanju, zaradi katerega bo okusnejši

Sorodni članki

Zamrzovanje prihrani čas

Narezana zelenjava v zamrzovalniku prihrani čas pri vsakodnevnem nakupovanju in kuhanju. Tudi pecivo bo hitreje pripravljeno, če boste uporabili že pripravljeno zamrznjeno testo in…

RECEPT: Kokosove tablice (tudi za vegane!)

Posladkajte zadnji dan v letu s kokosovimi tablicami, ki bodo navdušile tudi vegane. Potrebujete malo sestavin in nič pečenja.

Recept: Zdrava tolažilna hrana

Če ne gre drugače in tolažbo iščete v hrani, je bolje, da izberete zdrave sladice. Pripravili smo dva okusna recepta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri