Prikuha z lečo

28. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Prikuha z lečo

Ohlajeno prikuho lahko začinite s kisom in oljem ter postrežete kot solato.

Za 4 osebe potrebujete

• 2 šalotki

• 1 strok česna

• 2 žlici olja

• 200 g leče

• 1 žličko paprike v prahu

• po 1 noževo konico karija in kurkume

• 400 ml juhe

• 400 g bučnega mesa

• 300 g češnjevega paradižnika

• 2 pesti špinače

• sol, poper

Priprava

Šalotko in česen olupite, na drobno sesekljajte in popražite na olju. Dodajte lečo. Začinite jo s papriko v prahu, karijem in kurkumo, zalijte z juho in kuhajte približno 20 minut.

Bučno meso narežite na kocke. Paradižnik oplaknite. Špinačo preberite, operite in dobro odcedite. Bučo in paradižnik dodajte leči in kuhajte še približno 10 minut. Po potrebi prilijte še malo juhe. Na koncu vmešajte špinačo in pregrejte le toliko, da upade. Po okusu še začinite.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ