10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Puranja enolončnica s čilijem

1. 9. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Rafinirano začinjena zelenjava in meso.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g puranjih prsi
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 3 rdeče paprike
  • 2 mesnata paradižnika
  • 2 žlici sladke mlete paprike
  • pol žličke mlete kumine
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 250 ml juhe
  • 1 pločevinko paradižnikov (850 ml)
  • 300 g koruze (iz pločevinke)
  • sol, poper
  • od pol do ene žličke posušenih koščkov čilija

Priprava

Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na kocke. Čebulo in česen olupite ter ju zrežite na kocke. Oplaknite in očistite papriko in paradižnike in vse skupaj prav tako zrežite na kocke.

Meso začinite s papriko in kumino. V široki posodi segrejte olje in na njem po porcijah približno 3 minute pecite koščke mesa in jih nato postavite vstran. Na maščobi na hitro popecite česen, čebulo in papriko. Dodajte koščke mesa, juho in vse paradižnike, zavrite in pustite, da vse skupaj nežno vre približno 10 minut.

Koruzo odcedite, jo primešajte juhi in pustite, da lahno vre približno 3 minute. Začinite s soljo, poprom in čilijem ter juho po želji okrasite s peteršiljem.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri