Puranja enolončnica s čilijem

1. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Puranja enolončnica s čilijem

Rafinirano začinjena zelenjava in meso.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g puranjih prsi
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 3 rdeče paprike
  • 2 mesnata paradižnika
  • 2 žlici sladke mlete paprike
  • pol žličke mlete kumine
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 250 ml juhe
  • 1 pločevinko paradižnikov (850 ml)
  • 300 g koruze (iz pločevinke)
  • sol, poper
  • od pol do ene žličke posušenih koščkov čilija

Priprava

Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na kocke. Čebulo in česen olupite ter ju zrežite na kocke. Oplaknite in očistite papriko in paradižnike in vse skupaj prav tako zrežite na kocke.

Meso začinite s papriko in kumino. V široki posodi segrejte olje in na njem po porcijah približno 3 minute pecite koščke mesa in jih nato postavite vstran. Na maščobi na hitro popecite česen, čebulo in papriko. Dodajte koščke mesa, juho in vse paradižnike, zavrite in pustite, da vse skupaj nežno vre približno 10 minut.

Koruzo odcedite, jo primešajte juhi in pustite, da lahno vre približno 3 minute. Začinite s soljo, poprom in čilijem ter juho po želji okrasite s peteršiljem.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek