10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Puranja juha z rdečo lečo

Puranja juha  z rdečo lečo (foto: Profimedia) Profimedia
19. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Juhe res teknejo!

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 160 g puranjih prsi
  • 1 čebulo 
  • 3 stroke česna
  • 1 korenček 
  • 200 g rdeče leče
  • 2 žlici olivnega olja 
  • 1 žlico orientalske kumine
  • 2 lovorjeva lista 
  • 200 ml pasiranih paradižnikov 
  • 900 ml zelenjavne juhe
  • sol, poper 
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 2 žlici jogurta

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga zrežite na kocke. Olupite čebulo in česen ter ju drobno sesekljajte. Olupite korenček in ga zrežite na kocke.

2 V kozici segrejte olje in na njem popražite meso, česen in čebulo. Dodajte korenje, lečo, orientalsko kumino, lovorjeve liste in paradižnikovo omako ter vse skupaj zavrite. Na srednji temperaturi naj lahno vre približno 30 minut.

3 Ko se leča zmehča, juho odstavite in jo začinite s soljo, poprom in lističi peteršilja. Postrezite z malce jogurta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri