Puranji burger

7. 10. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Puranji burger

Imajo ga radi tako mali kot veliki.

Za 4 osebe potrebujete

  • 125 g mocarele
  • 1 šalotko
  • 1 žličko gorčice
  • 1 jajce
  • 400 g puranjega mletega mesa
  • 2–3 žlice drobtin
  • sol
  • kajenski poper
  • 2 žlici olja
  • 1 pest rukole
  • 2 paradižnika
  • 4 žemljice
  • 4 žlice solatne kreme

Priprava

Mocarelo odcedite in jo zrežite na majhne kocke. Šalotko olupite in jo drobno sesekljajte. Dodajte ji gorčico, jajce in mleto meso ter vse skupaj dobro pregnetite. Primešajte še drobtine in zmes začinite. Oblikujte 4 polpete. V sredino vsakega vtisnite nekaj kock sira in jih prevlecite z mletim mesom. Približno 8 minut jih pecite na vročem olju.

Rukolo oplaknite, jo očistite, otresite do suhega, in če je treba, natrgajte na manjše koščke. Očistite paradižnike in jih zrežite na tanke rezine. Žemljice prerežite vodoravno in nanje denite nekaj rukole. Nato sledijo polpeti in 1 žlica solatne kreme, nato spet rukola ter paradižniki. Pokrijte z drugim delom žemljice in burger spnite z zobotrebcem.

Čas priprave: 40 minut.

Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 29 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"