Puranji zrezki z drobnjakovo smetano

12. 4. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Puranji zrezki z drobnjakovo smetano (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Z malo maščobami in kalorijami – in kljub temu slastno!

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 1 šopek drobnjaka
  • 4 puranje zrezke (po 180 g)
  • poper
  • 1 žlico repičnega olja
  • sol
  • 4 žlice vinjaka (ali jabolčnega soka)
  • 300 ml sojine kreme

Priprava

Olupite šalotki in česen ter jih drobno sesekljajte. Drobnjak oplaknite, ga otresite do suhega ali ga obrišite s papirnato brisačo in ga drobno sesekljajte. Puranje zrezke oplaknite pod hladno vodo, jih obrišite s papirnato brisačo in jih prepolovite. Začinite jih s poprom in jih na vročem olju in na visoki temperaturi z vsake strani pecite približno 3 minute. Po koncu peke jih vzemite iz ponve, jih začinite s soljo in zavijte v aluminijasto folijo.

Na maščobi na srednji temperaturi lahno podušite šalotke in česen. Zalijte z vinjakom ali jabolčnim sokom. Primešajte sojino smetano in jo v odkriti ponvi in na visoki temperaturi pokuhajte, da bo lepo kremna. Nato dodajte še zrezke skupaj s sokom in vse skupaj malce povrite.

Zrezkom primešajte še drobnjak in jed še enkrat začinite s soljo in poprom. Zraven tekne krompir v oblicah. Po želji jed okrasite še z drobnjakovimi bilkami.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 47 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 2 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord