To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Puranji zrezki

9. 10. 2013 Vir: liza.aktivni.si

V slastnem prevretku iz paradižnikov in čebule.

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 puranje zrezke (po 100 g)
  • sol, poper
  • 2 žlici moke
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 2 čebuli
  • 3 žlice kaper
  • pol šopka gladkega peteršilja
  • 1 žlico stopljenega masla
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • 75 ml juhe

Priprava

Zrezke oplaknite, jih osušite in potolcite. Nato jih začinite in povaljajte v moki. Paradižnike oplaknite in jih prepolovite. Čebulo olupite in jo zrežite na trakove. Kapre odcedite. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih zrežite na trakove.

V večji ponvi segrejte maslo in na njem 3 do 4 minute z vsake strani pecite puranje zrezke. Po koncu peke jih vzemite iz ponve in postavite na toplo. Na maščobi segrejte še olje in na njem približno 2 minuti dušite čebulo. Dodajte paradižnike in jih pecite še 2 minuti. Nato primešajte kapre, peteršilj, kis in juho ter vse skupaj začinite. V omaki pogrejte še meso in jed postrezite z belim kruhom.

Čas priprave: 40 minut.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 10 g. 

Značke: puran zrezek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri