10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Puranji zvitek z bučo in orehi

Puranji zvitek z bučo in orehi (foto: Profimedia) Profimedia
19. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Buče in orehi? Zakaj pa ne?

Za 4 osebe potrebujete:

Za masleno testo:

  • 300 g buče hokaido
  • olivno olje
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 čebuli 
  • 2 stroka česna
  • 100 g masla
  • 1 žličko orientalske kumine
  • 50 g orehov
  • 60 g parmezana
  • pest timijana in rožmarina
  • 800 g puranjih prsi
  • drobtine
  • 2 rdeči čebuli
  • 600 g krompirja

Priprava:

1 Očistite bučo, izdolbite semena in jo zrežite na kocke. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih nakapajte z oljem. Solite in poprajte. V pečici, segreti na 200 stopinj, jih pecite 10 minut. Nato buče pretlačite s paličnim mešalnikom in počakajte, da se ohladijo.

2 Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. V ponvi segrejte maslo in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte orientalsko kumino in sesekljane orehe ter vse skupaj malce popražite. Čebulno mešanico stresite v skledo. Primešajte bučni pire, nastrgan parmezan in polovico začimb.

3 Očiščeno meso po dolgem zarežite in razprite. Nato ga nežno potolcite. Po njem razporedite bučni nadev in meso zvijte. Tesno povežite z vrvico. Zvitek nato povaljajte v drobtinah. Na hitro ga z vseh strani rjavo popecite v vročem olju v ponvi.

4 Meso nato položite v pekač. Olupljeno rdečo čebulo zrežite na rezine. Krompir dobro operite in ga prepolovite. Skupaj s čebulo in preostalimi zelišči ga razporedite okoli mesa. Nakapajte z malo olja in meso 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri