Rabarbarin kolač s skuto

20. 4. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rabarbarin kolač s skuto

Priprava sicer dolgo traja, vendar se splača!

Za približno 20 kosov potrebujete

Za kvašeno testo

• 25 g kvasa

• 175 ml mlačnega mleka

• 60 g sladkorja

• 400 g moke

• 1 ščepec soli

• ½ žičke zmletega cimeta

• 75 g mehkega masla

• 1 jajce

Za nadev

• 750 g rabarbare

• 500 g kremnega sirčka (ali pasirane skute)

• 500 g kisle smetane

• 100 g tekočega masla

• 3 jajca

• 120 g sladkorja

• 3 žlice praška za vaniljev puding

Za mrvice

• 125 g grobo sesekljanih mandljev

• 125 g moke

• sol

• 80 g sladkorja

• 80 g tekočega masla

Priprava

V mleku raztopite kvas in 1 žličko sladkorja. Moko zmešajte s soljo, cimetom in preostalim sladkorjem. Dodajte raztopljeno maslo, jajce in mleko s kvasom. Vse skupaj gnetite približno 3 minute, da nastane gladko in voljno testo. Testo pokrijte in ga pustite vzhajati 40 minut.

Očistite rabarbaro, jo operite in zrežite na koščke. Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170). Kremni sirček zmešajte s kislo smetano, maslom, jajci, sladkorjem in praškom za puding.

Sesekljane mandlje, moko, 1 ščepec soli, sladkor in maslo zmešajte z vilicami, da nastanejo mrvice. Kvašeno testo razvaljajte na namaščenem pekaču, ga premažite s skutno kremo ter posujte s koščki rabarbare in mrvicami. Kolač pecite v pečici približno 40 minut.

Čas priprave: približno 4 ure 45 minut.

Na osebo: približno 700 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 39 g, ogljikovi hidrati: 75 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"