10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Rdeči piščančji kari

13. 2. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Pisano in okusno!

Za 4 osebe potrebujete

• 250 g jasminovega riža

• sol, poper

• 300 g zelenega stročjega fižola

• 2 rdeči papriki

• 1 šalotko

• 1 strok česna

• 1,5 cm svežega ingverja

• 2 žlici olja

• 1,5 žlice rdeče karijeve paste

• približno 200 ml juhe

• 400 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)

• kajenski poper

• 500 g fileja piščančjih prsi

• 1 žlico sesekljanega koriandrovega zelenja

• 1 žlico sesekljanega peteršilja

• 2 žlici mareličnega čatnija (iz kozarca)

Priprava

Riž skuhajte v osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Pripravite zelenjavo. Fižol prerežite na pol in ga v osoljeni vodi blanširajte 8 minut. Na cedilu ga prelijte z mrzlo vodo in odcedite. Papriko narežite na koščke.

Šalotko, česen in ingver olupite in sesekljajte. V vročem voku segrejte olje. Dodajte šalotko, česen in ingver ter pražite 1 minuto. Dodajte papriko, jo na kratko popražite in ji primešajte karijevo pasto. Zalijte z juho in kokosovim mlekom. Začinite s soljo in kajenskim poprom ter kuhajte približno 10 minut.

Meso zrežite na kocke in ga začinite. Zmešajte ga s polovico zelišč in položite v nastavek za kuhanje v sopari. V loncu zavrite vodo, nanj postavite nastavek z mesom in pokrijte. Meso dušite v sopari približno 5 minut. V kari vmešajte čatni, fižol in meso ter kuhajte še od 2 do 3 minute. Kari po okusu začinite in mu primešajte preostala zelišča. Postrezite ga z jasminovim rižem.

Čas priprave: približno 1 ura. Na osebo: približno 470 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 62 g.

Značke: kari riž

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri