10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

RECEPT: Banane z domačo presno nutelo

RECEPT: Banane z domačo presno nutelo (foto: Profimedia) Profimedia
21. 7. 2017

Banane in nutela, nadvse enostavna in okusna sladica. 

Sestavine za presno nutelo:

  • 300 g lešnikov
  • 100 g izkoščičenih datljev 
  • ½ skodelice vode + več po potrebi
  • 1 jušni žlici kakava v prahu

Predpriprava lešnikovega masla: Najprej bo treba prepražiti lešnike. Lahko jih prepražimo na suhi ponvi ali jih v ogreti pečici na 180°C pečemo 10-15 minut.

Pražene oziroma posušene lešnike prestavimo v blender ali multipraktik in aparat prižgemo na najvišjo hitrost. Mešamo, dokler se oreščki ne spremenijo v gladko lešnikovo maslo, kar lahko traja tudi do 15 minut. Ne obupajte!

Priprava nutele: Ko je lešnikovo maslo gotovo, ga prestavimo v ločeno skodelico. V blenderju (ni ga treba pomivati) nato zmešamo datlje, vodo in kakav, da dobimo sladko čokoladno pasto. Šele nato vrnemo lešnikovo maslo nazaj v aparat in mešamo do gladkega. Po potrebi dodamo več vode, dokler ne dobimo goste gladke nutele. Namažemo jo na zrele banane, ki smo jih olupili in vzdolžno prerezali na pol.

Recept: Eva Žontar iz knjige Simpl sladice 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri