To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

RECEPT: Bučna juha s kokosom

RECEPT: Bučna juha s kokosom (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2016

Med recepti z bučami so najbolj priljubljene in tudi razširjene bučne juhe. Pripravite klasično jesensko juho ali pa se poigrajte z dodatkom kokosa. Oba recepta sta odlična.

Bučna juha s kokosom

Sestavine:

  • 1 hokaido buča (ali 3 skodelice po 2,5 dl bučnega pireja)
  • 2 sesekljani šalotki
  • 3 sesekljani listi žajblja
  • 4 sesekljani stroki česna
  • 1/4 žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/4 žličke mletega popra
  • 1/4 žličke cimeta ali pimenta
  • 2 skodelici juhe 
  • 1 žlička medu
  • 1 skodelica kokosove kreme (ali 1/2 kocke dehidriranega kokosa, ki ga dobimo v kartonasti embalaži v supermarketih pri azijski prehrani, ki ga dodamo neposredno v juho)

Priprava:

Umito bučo narežemo na približno 3 cm debele režnje, odstranimo semena in pečemo na 180 stopinj 1 uro, dokler je z lahkoto ne zmečkamo z vilicami.

Bučo postrgamo (hokaido bučo lahko zmeljemo skupaj z olupkom) in jo dodamo v lonec, v katerem smo prej na kokosovem olju narahlo prepražili šalotko in na koncu še česen ter tri liste žajblja.

Dodamo še vse druge sestavine in kuhamo 10 minut. Nato na fino pretlačimo s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Po želji dodamo več juhe, mleka ali vode, zlasti če imamo gosto hokaido bučo. Žajbelj pazljivo, da se ne zažge, ocvremo v maslu in ga položimo na juho.

Recept je prispevala Ana, avtorica bloga Naredila Ana

Če pa imate raje klasično bučno juho, poskusite:

Jesenska juha iz hokaido buče

Sestavine:

  • hokaido buča 
  • 1 čebula
  • olivno olje 
  • himalajska sol
  • poper
  • za posip: lanena semena, sončnična semena, sezam (mešanica semen)

Priprava:

Čebulo narežemo in popražimo, da postekleni. Hokaido bučo olupimo in narežemo na približno 2 x 2 cm velike koščke ter jo dodamo čebuli. Zalijemo s toliko vode, da so vsi koščki v vodi. Kuhamo, dokler buča ni mehka. Zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto juho. Dodamo toliko vode, da dobimo želeno gostoto, ter začinimo.

V ponvi prepražimo mešanico semen (ravno toliko, da so semena topla) in postrežemo poleg juhe.

Recept je prispevala Ana za spletno stran Malinca 

Iz revije Lisa

Preberite še: Zdrave jedi za jesenske dni (6 odličnih vegetarijanskih receptov)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri