sivka-med

Uporabljate jedilno sivko? Odlično se poda tako sladkim kot slanim jedem in vsak recep popolnoma spremeni ter osveži. Seveda jo je treba dodajati premišljeno, da ne bo okus preveč intenzien. Za začetek poskusite sirup, ki ga lahko dodate v limonado, čaj ali k pudingu.

Domači sivkin sirup za aromatično limonado

Sestavine:
  • 1 l vode
  • 300 g sladkorja
  • 3 žlice cvetov jedilne sivke
  • 1 limona ali citronska kislina

Priprava:

1. Sladkor in cvetove jedilne sivke zmešamo z vodo in pustimo, da na zmernem ognju rahlo vrejo 10 minut. Odstavimo in pustimo stati čez noč.

2. V ohlajen sirup dodamo limonin sok ali citronsko kislino za daljšo obstojnost.

3. Sirup shranie v kozarčkih.

Aromatično limonado, ki jo za dobro počutje lahko pijemo vse leto, pripravite zelo preprosto: zmešajte vodo in domači sivkin sirup v poljubnem razmerju in postrezite.

Preberite še: Kako vse vam lahko pomaga sivka

Recept proti depresiji: Topla limonada s kurkumo

Recept je bil objavljen v reviji Jana.

Sorodni članki

Sivkina limonada - prijetna poletna osvežitev

Od limonade do marinade – sveža zelišča vabijo k eksperimentiranju.

Marelična marmelada z mandlji in sivko

Sivka se lepo poda v marelično marmelado, ki ji lahko dodate še mandljeve palčke in med. Cvetove osmukajte z vejic in jih preprosto skuhajte skupaj s sadjem.

Bezgovo cvetje - naravno zdravilo

Cvetovi črnega bezga niso uporabni le v kuhinji, temveč so že od nekdaj cenjeni tudi kot naravno zdravilo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri