RECEPT: Espresso rjavčki

15. 8. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Espresso rjavčki

Mehki in sočni in s hrustljavimi koščki.

Za 16 kosov potrebujete:

  • 140 g temne čokolade 
  • 140 g masla 
  • 3 žličke instant ekspresne kave 
  • 50 g kakava v prahu 
  • 3 jajca
  • 240 g sladkorja
  • 1 žličko vaniljeve esence
  • 2 ščepca soli
  • 120 g moke 
  • približno 50 g čokoladnih kavnih zrnc

Priprava:

Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150 stopinj). Kvadraten pekač (23 x 23 cm) obložite z dvojnim slojem aluminijaste folije in jo namastite.

Čokolado sesekljajte in jo stopite skupaj z maslom. Počakajte, da se malo ohladi. Nato jo penasto stepite. Primešajte instant kavo in kakav ter mešajte toliko časa, da dobite gladko maso.

Drugo za drugim primešajte jajca. Nato z žlico na hitro vmešajte še sladkor, vaniljevo esenco, sol in nazadnje moko. Mešajte toliko časa, da ni več mokastih kupčkov, vendar to počnite čim bolj previdno, da ne bo testo na koncu trdo.

Testo dajte v pekač, ga pogladite in pecite 30 do 35 minut. Z zobotrebcem preverite, ali je pečeno. Po 15 minutah peke ga potresite s čokoladnimi kavnimi zrni.

Po peki ga vzemite iz pečice, počakajte, da se ohladi, in ga nato zrežite na 16 kosov.

Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ