To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

RECEPT: Holandske rezine - s fino vaniljevo kremo

RECEPT: Holandske rezine - s fino vaniljevo kremo (foto: Arhiv revije Lisa) Arhiv revije Lisa
25. 3. 2016 Vir: liza.aktivni.si

In višnjami.

Za 8 kosov potrebujete:
  • 1 zvitek listnatega testa (375 g)
  • 1 kozarec (820 g) višenj
  • 75 g sladkorja 
  • 20 g praška za vaniljev puding 
  • 2 rumenjaka
  • sredico 1 stroka vanilje 
  • 30 ml mleka
  • 3 liste želatine (namočene)
  • 400 g smetane
  • 4 žlice malinove marmelade 
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 1 žlico limonovega soka
Priprava:

1. Testo razvaljajte v pravokotnik (30 x 40 cm) in ga nato razdelite na tretjine (10 x 40 cm). Nato ga pokrijte in ga pustite v pekaču počivati 30 minut. Pecite ga 15 do 20 minut in nato počakajte, da se ohladi.

2. Višnje odcedite. Prestrezite 130 ml soka. 100 ml soka zavrite s 25 g sladkorja. Prašek za puding zmešajte s 30 ml soka, ga primešajte soku in vse skupaj še enkrat zavrite. Primešajte še višnje in počakajte, da se vse skupaj ohladi.

3. Nad vročo vodno kopeljo kremasto stepite rumenjaka, vaniljevo sredico, mleko in 50 g sladkorja. V mešanici stopite tudi želatino in nato počakajte, da se krema ohladi. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi.

4. Okoli prve plasti testa namestite okvir za peko. Po testu razporedite višnje in polovico kreme. Pokrijte z drugim delom testa, po njem razporedite preostalo kremo in kolač za 2 uri postavite v hladilnik.

5. Marmelado zavrite, z njo premažite zadnji del pečenega testa in počakajte, da se posuši. Gladko zmešajte sladkor v prahu in limonov sok in glazuro premažite po posušeni marmeladi. Pustite približno 5 minut, da se posuši. To plast testa počez zrežite na približno 5 cm široke kose in jih položite na kremo. Nato kolač zrežite na rezine.

Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut + mirovanje in hlajenje 2 uri in 30 minut.
Na kos: približno 510 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 51 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri