To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

RECEPT: Jabolčni kruh

17. 1. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Če ne veste, kako bi porabili kiselkasta jabolka, tu je odlična ideja - specite jabolčni kruh.

Za 12 kosov potrebujete:
  • 250 ml olja
  • 3 srednje velika jajca
  • 80 g sirupa sladkorne pese
  • 1 zelo zrelo banano
  • 350 g kiselkastih jabolk (nastrganih)
  • 300 g moke
  • po 100 g mletih in blanširanih lešnikov
  • 1 žličko cimeta
  • 1 žličko pecilnega praška
  • pol žličke natrona
  • pol žličke soli
  • 100 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 200 g polnomastnega svežega sira
  • nastrgano lupinico 1 bio pomaranče
  • 50 g jabolčnega čipsa
Priprava:

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Zmešajte olje, jajca in sirup. Banano olupite in jo zmečkajte. Skupaj z jabolki, moko, lešniki, cimetom, pecilnim praškom, natronom in soljo jo primešajte tekoči mešanici. Vse skupaj dobro premešajte.

2. Testo vlijte v namaščen pravokotni pekač in ga pogladite. Pecite ga približno 60 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice. 15 minut naj se še hladi v modlu, nato pa ga prevrnite ven. Nato naj se hladi približno 2 uri.

3. Penasto stepite maslo in sladkor v prahu. Primešajte sveži sir in pomarančno lupinico. Kremo premažite po kolaču in jo okrasite z jabolčnim čipsom. Nato kolač postavite v hladilnik, da se krema strdi.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut + hlajenje 2 uri.
Na kos: približno 590 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 45 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri