Recept: Jagodna bovla

28. 6. 2014
Deli
Recept: Jagodna bovla (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Jagode so eden močnejših antioksidantov, vsebujejo ogromno vitaminov C in A, da o kalciju, magneziju, kaliju – in še bi lahko naštevali – sploh ne govorimo.

Za 6 kozarcev potrebujete:
  • 600 g jagod
  • 4 limone
  • 4 limete
  • 150–200 ml jagodnega sirupa
  • 4 vejice mete
  • ledene kocke
  • 400 ml gazirane mineralne vode
Priprava:

1. Jagode operite, jih očistite in jih zrežite na majhne kocke. Plitev krožnik obložite z aluminijasto folijo. Nanjo položite jagodne kocke in jih za približno 1 uro postavite v zamrzovalnik.

2. Iztisnite limone in limete. Sok zmešajte z jagodnim sirupom. Meto oplaknite, jo otresite do suhega in jo drobno sesekljajte. Nekaj vejic prihranite za končno okrasitev.

3. Zamrznjene kocke jagod stresite v posodo za bovlo. Primešajte strte ledene kocke in meto. Prelijte s sirupno mešanico in dobro ohlajeno mineralno vodo. Okrasite s preostalo meto.

Čas priprave: približno 25 minut + hlajenje 1 ura.
Na kozarec: približno 100 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 1 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ