RECEPT: Kotlet z jurčki

8. 2. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Kotlet z jurčki

Z aromatičnim rokforjem in zelišči.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 10 g posušenih jurčkov
  • 250 g čebule
  • 150 g svežih jurčkov
  • 2 žlici masla
  • 1 žlico sladkorja
  • 250 ml marsale
  • 400 ml juhe
  • 1 žlico sredstva za zgoščevanje omak
  • sol, poper
  • 1 strok česna
  • 150 g rokforja 
  • 2 žlici olja
  • po 3 vejice sesekljanega peteršilja in timijana
  • 4 telečje kotlete (po 250 g)
Priprava:

1. Suhe gobe za približno 20 minut namočite v 200 ml vroče vode. Čebulo olupite in 125 g zrežite na kocke. Preostalo čebulo zrežite na tanke krhlje. Sveže gobe očistite, namočene pa ožemite. Vodo od namakanja prihranite za pozneje. Vse gobe grobo sesekljajte.

2. Krhlje čebule popražite na 1 žlici masla. Primešajte sladkor in ga stopite. Zalijte z marsalo, juho in vodo, v kateri so se namakale gobe, ter tekočino pokuhajte na približno 250 ml. Zgostite jo s sredstvom za zgoščevanje omak in jo začinite.

3. Na preostalem maslu popražite gobe in čebulne kocke. Zraven iztisnite česen. Sir zrežite na kocke in ga dodajte skupaj z zelišči. Vse skupaj začinite s poprom. V kotlete zarežite žepe. Napolnite jih z gobovo maso, jih spnite in meso začinite. Kotlete na olju pecite približno 10 minut. Dodajte omako in jih dušite še približno 5 minut. Zraven teknejo pečene gobe in krompirjev pire.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 770 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 19 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"