10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept: Majoneza iz čičerikine vode

Recept: Majoneza iz čičerikine vode (foto: Profimedia) Profimedia
16. 6. 2017

Pripravite majonezo, ki je brez jajc, soje ali oreščkov. Lahko se jo namreč naredi iz čičerikine vode, kateri pravimo tudi aquafaba. 

Sestavine: 

  • 0,5 dcl zelo ohlajene čičerikine vode
  • 2 dcl olja (+/-) 
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 žlica kisa od kumaric (lahko izpustite)
  • ščep kurkume za barvo
  • sol
Iz ene konzerve čičerike dobite nekje 1,5 dcl vode, preostanek lahko shranite v hladilnik in uporabite za kakšne španske vetrce ali sneg za skorjico riževega narastka, možnosti je ogromno.
 
Pomembno je, da je čičerikina voda zelo ohlajena.
 
Damo jo v posodo in s paličnim mešalnikom ali metlico stepamo nekje 3 minute, da se naredi srednje gost sneg. Nato postopoma pričnemo dodajati olje (olivno, ekološko sončnično ali repično).
 
Ko se majoneza prične gostiti, dodamo ostale sestavine. Sol naj se doda previdno, če bo sploh potrebna, saj je že voda čičerike slana.
 
Postrežete s polpeti, kot namaz na kruhu, prilogo k zelenjavi ali kot dodatek k poletnim solatam.
 
Iz čičerike pa lahko naredite polpete, humus ali pečeno čičeriko z začimbami.
 
Recept: Jasmina Hrastovec, mincikuha.blogspot.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri