10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept: Mousse s temno čokolado

Recept: Mousse s temno čokolado (foto: profimedia) profimedia
5. 5. 2018

Po kosilu včasih ne moremo zatreti želje po sladkem, zato v takšnih primerih pripravite bolj zdrave različice vaših najljubših sladic. Tokrat bomo preizkusili osvežujoče hladen mousse.

Ker bomo mousse pripravili s temno čokolado (mi si radi privoščimo tudi tisto z okusom kokosa), pregreha ne bo tako velika, kot bi bila sicer. Je odličen lahek prigrizek po večjem obroku, ki ga lahko jeste tudi doma, ne le v gostilni.

Potrebovali boste:
  • 2 skodelici smetane za stepanje
  • 4 jajčne beljake
  • temno čokolado
  • 2 čajni žlici sladkorja

Na začetku stepite smetano in jo postavite v hladilnik (po potrebi pretresite v drugo posodo). Medtem ko se smetana hladi, stepite beljake in dodajte sladkor. Mešajte toliko časa, da dobite čvrst sneg.

mus

Temno čokolado narežite na manjše kose in jih stopite nad paro ali v mikrovalovni pečici (pri tem pazite, da je ne zažgete).

Ko je čokolada pripravljena, vanjo hitro vmešajte beljake in na koncu še smetano. Maso dajte v 4 ali 6 skodelic in za 2 uri postavite v hladilnik. Po želji okrasite s koščki jagod in malin. 

Postrezite osvežilno sladico.

Preberite: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri