Recept: Nogometna pica

11. 11. 2016
Deli
Recept: Nogometna pica (foto: Profimedia)
Profimedia

Imate radi nogomet? Ali se le radi zabavate v kuhinji? Potem je ta pica kot nalašč za vas. 

Sestavine za testo (3–4 osebe):
  • 3 skodelice polnozrnate pšenične, pirine ali kamutove moke
  • zavojček pecilnega praška
  • ½ žličke soli
  • 1–1 ½ skodelice vode
  • žlica olja

Moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Postopoma dodajajte vodo in testo gnetite z rokami. Testo ne sme biti težko in suho, temveč rahlo. Gnetite toliko časa, da nastane enovita zmes, ki se ne lepi na prste. Na koncu dodajte olje in testo še enkrat pregnetite. Pripravljeno testo za pico razvaljajte in ga z rokami razvlecite po pravokotnem naoljenem pekaču.

Nadev: 
  • Skleda špinače
  • 1-2 žlice kvasnih kosmičev (opcijsko, a prida k okusu)
  • Skodelica indijskih oreščkov (namočenih kakšno uro ali dve)
  • 2 stroka česna
  • Sol, poper
  • Majaron ali origano

V mešalniku dobro "zmiksajte" indijske oreščke, kvasne kosmiče, česen, začimbe in mlado špinačo.

Če se želite izogniti oreščkom, lahko k nadevu namesto oreškov dodate smetano za kuhanje (riževo ali ovseno) in uporabite več špinače.

Po pici razporedite špinačni nadev. Pecite 30-40 minut v pečici, segreti na 180 stopinj. Ko pico vzamete iz pečice, jo okrasite s češnjevimi paradižniki in črnimi narezanimi olivami in s smetano za kuhanje (riževo, ovseno...) narišite črte igrišča. 

Namig: namesto špinače lahko uporabite tudi koprive. 

Vir recepta za testo: sensa.si

Preberite še: 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"