10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept: Nogometna pica

Recept: Nogometna pica (foto: Profimedia) Profimedia
11. 11. 2016

Imate radi nogomet? Ali se le radi zabavate v kuhinji? Potem je ta pica kot nalašč za vas. 

Sestavine za testo (3–4 osebe):
  • 3 skodelice polnozrnate pšenične, pirine ali kamutove moke
  • zavojček pecilnega praška
  • ½ žličke soli
  • 1–1 ½ skodelice vode
  • žlica olja

Moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Postopoma dodajajte vodo in testo gnetite z rokami. Testo ne sme biti težko in suho, temveč rahlo. Gnetite toliko časa, da nastane enovita zmes, ki se ne lepi na prste. Na koncu dodajte olje in testo še enkrat pregnetite. Pripravljeno testo za pico razvaljajte in ga z rokami razvlecite po pravokotnem naoljenem pekaču.

Nadev: 
  • Skleda špinače
  • 1-2 žlice kvasnih kosmičev (opcijsko, a prida k okusu)
  • Skodelica indijskih oreščkov (namočenih kakšno uro ali dve)
  • 2 stroka česna
  • Sol, poper
  • Majaron ali origano

V mešalniku dobro "zmiksajte" indijske oreščke, kvasne kosmiče, česen, začimbe in mlado špinačo.

Če se želite izogniti oreščkom, lahko k nadevu namesto oreškov dodate smetano za kuhanje (riževo ali ovseno) in uporabite več špinače.

Po pici razporedite špinačni nadev. Pecite 30-40 minut v pečici, segreti na 180 stopinj. Ko pico vzamete iz pečice, jo okrasite s češnjevimi paradižniki in črnimi narezanimi olivami in s smetano za kuhanje (riževo, ovseno...) narišite črte igrišča. 

Namig: namesto špinače lahko uporabite tudi koprive. 

Vir recepta za testo: sensa.si

Preberite še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri