Recept: Paprikova juha

15. 2. 2014
Deli
Recept: Paprikova juha (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Izboljšana s čilijem in kislo smetano.

Za 8 oseb potrebujete:
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2–3 rdeče čilije
  • 100 g mokastega krompirja
  • 1 korenje
  • 3 rdeče paprike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • približno 800 ml juhe
  • sol, poper
  • 100 g kisle smetane
  • 1–2 žlici limoninega soka
  • 1 ščepec sladkorja
Priprava:

1. Čebulo in česen zrežite na kocke. Čili očistite in ga drobno sesekljajte. Krompir, korenje in papriko prav tako zrežite na drobne kocke.

2. Pripravljeno zelenjavo približno 2–3 minute dušite na olju, nato prilijte juho in jo pustite lahno vreti približno 20 minut.

3. Juho dobro pretlačite s paličnim mešalnikom. Po potrebi jo še malce pokuhajte ali pa ji dodajte še juhe. Po okusu jo začinite s soljo, poprom, limoninim sokom in sladkorjem ter dodajte kislo smetano. Juha se ne sme več kuhati.

4. Prelijte v kozarce, odporne proti vročini, ali skledice in jo okrasite.

Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 100 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek