10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept: Pirino-konopljini keksi

Recept: Pirino-konopljini keksi  (foto: Arhiv www.malinca.si) Arhiv www.malinca.si
24. 6. 2014

Slastni pirino-konopljini keksi s cimetom in pomarančo.

Sestavine:
  • 600 g pirine polnozrnate moke
  • 100 g konopljine moke
  • 3 domača jajca
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 100 g mletih orehov
  • 1 žlica medu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 čajna žlička pecilnega praška in sode bikarbone
  • nastrgana lupina 1 pomaranče
  • cimet
  • 100 ml kokosovega olja
Priprava:

V večji posodi zmešamo pirino in konopljino moko, pecilni prašek in sodo bikarbono, dodamo orehe, med, vaniljev sladkor, penasto umešana jajca in kokosov sladkor, kokosovo olje, cimet in lupino pomaranče.

Zamesimo in pustimo počivati 20 minut na hladnem (lahko tudi v hladilniku).

Testo razvaljamo in z modelčki naredimo poljubne oblike piškotkov.

Pečemo na 175 stopinj 20 minut.

Recept je prispevala Nastja, članica ekipe Malinca, www.malinca.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri