10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept: Piščančji kari

Recept: Piščančji kari (foto: Profimedia) Profimedia
8. 11. 2013

Pozdrav iz jugovzhodne Azije.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g mesa buče
  • 150 g tajskih belušev
  • 20 g ingverja
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 2 žlici arašidovega olja
  • 1–2 žlici rdeče karijeve paste
  • 500 ml kokosovega mleka
  • 200 ml juhe
  • 400 g fileja piščančjih prsi
  • 2–3 žlice limetinega soka
  • 2 žlici svetle sojine omake
  • 1 pest sojinih kalčkov
  • tajsko baziliko
Priprava:

1. Meso buče zrežite na približno 3 cm velike kocke. Tajske beluše oplaknite, jih očistite in prepolovite. Olupite tudi ingver, šalotko in česen ter vse drobno sesekljajte.

2. V voku segrejte olje in v njem 2 do 3 minute pražite karijevo pasto. Na njem nato podušite tudi ingver, šalotko in česen. Zalijte s kokosovim mlekom. Dodajte še juho in buče in pustite, da vse skupaj približno 5 minut lahno vre v odkriti posodi.

3. Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na grižljaj velike koščke. Skupaj s tajskimi beluši jih stresite h kariju in ga pustite, da se pri nizki temperaturi kuha še približno 5 minut. Začinite z limetinim sokom in sojino omako.

4. Kari prelijte v skodelice in ga potresite s tajsko baziliko in oplaknjenimi kalčki. Zraven tekne jasminov riž.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 240 kalorij, beljakovine: 27 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri