To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

RECEPT: Sadne mini tortice

RECEPT: Sadne mini tortice (foto: Profimedia) Profimedia
17. 7. 2017

V poletnih dneh je sadje okusna in zdrava osvežitev. Če želite sadne prigrizke popestriti, preizkusite recept za te tortice, ki vas bodo zasvojile.

Sadje ni le paket vitaminov in hranljivih snovi, ki jih naše telo potrebuje, ampak nudi tudi osvežujoč okus in veliko možnosti za izvirne poletne sladice. Zagotovo radi pripravite hladen smuti iz najljubših sadežev ali borovničevo pito za malico. Tokrat pa preizkusite nekaj drugačnega.

Potrebovali boste nekaj sestavin:
  • ¾ skodelice sladkorja
  • ½ stopljenega masla
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ½ čajne žličke soli
  • 1 ½ skodelice moke
  • ¾ skodelice mleka
  • 1 čajna žlička izvlečka vanilije
  • 2 skodelici narezanega sadja
  • 1 sladka smetana
  • mascarpone

V posodi zmešajte sladkor in maslo. Za lažje mešanje ga pred tem za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico. Ko je vse dobro premešano, dodajte jajca, pecilni prašek in sol. Ponovno premešajte.

Počasi dodajte moko in mleko. Priporočljivo je, da sestavini najprej umešate z žlico in nadaljujete z mešalcem. Previdno vlijte še vanilijin ekstrakt.

Zmes (v kateri ne sme biti grudic) prelijte v pekač in enakomerno razporedite z žlico. Postavite v pečico in 20 minut pecite na 170 stopinjah Celzija.

Medtem na koščke narežite poljubno sadje. Kosi naj bodo ploščati, da jih boste lahko razporedili na majhne tortice.

sadje

V drugi posodi zmešajte mascarpone in stepeno sladko smetano. Iz pečice vzemite biskvit in ga pustite nekaj časa zunaj, da se shladi.

Na koncu biskvit premažite z mešanico mascarponeja in smetane, razporedite narezano sadje in postavite sladico v hladilnik za tri ure. Razrežite na majhne kose, da dobite mini tortice in postrezite.

Lahko naredite tudi sadno mešanico, ki bo vse skupaj še bolj popestrila.

Preberite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri