Recept: Smuti s kefirjem

19. 6. 2014
Deli
Recept: Smuti s kefirjem (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Namesto kefirja lahko uporabite tudi zelo osvežilen pinjenec.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g jagod
  • 400 g kefirja
  • 30 ml limoninega soka
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 50 g kokosove moke
  • meto za okrasitev
Priprava:

1. Jagode operite. 4 sadeže prihranite za konec, preostale očistite, jih prepolovite in jih v mešalniku zmešajte z limoninim sokom in sladkorjem.

2. Pireju dodajte kefir in kokos ter vse skupaj še enkrat temeljito premešajte v mešalniku.

3. Smuti za približno 30 minut postavite v hladilnik. Nalijte ga v 4 kozarce in vsakega okrasite z 1 jagodo in meto.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 200 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 18 g.

Namigi

Po želji lahko smuti pripravite tudi z drugim sezonskim sadjem (na primer borovnicami, malinami itd.). Namesto kefirja lahko uporabite tudi zelo osvežilen pinjenec. Če boste izpustili kokosovo moko, bo napitek nekoliko lažji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord