Recept za bučni golaž

25. 3. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Recept za bučni golaž (foto: Anže Česen)
Anže Česen

Preprost golaž, ki ga lahko postrežemo s polento ali pa kar s polnozrnatim kruhom. Za njegovo pripravo potrebujemo slabe pol ure z vsem rezanjem in kuhanjem vred. Buče nočemo rezkuhati in jo raje pustimo na zob.

Sestavine za 4 osebe

  • 4 čebule
  • 2 stroka česna
  • sol
  • olje
  • 1 kg buče hokaido ali katere druge škrobaste buče
  • voda
  • jušna osnova v prahu
  • 2 čajni žlički paste umeboši
  • 6 jušnih žlic koruzne moke
  • majaron
  • timijan
  • lovorov list
  • kari
  • nariban ingver
  • tamari

Priprava

Čebulo in česen sesekljajte, rahlo posolite in prepražite. Bučo narežite na kocke in jo dodajte prepraženemu česnu in čebuli.

Zalijte z 1 litrom vode, dodajte jušno osnovo, lovorov list in pasto umeboši ter vse skupaj zavrite. Kuhajte toliko časa, da je buča skoraj mehka.

Moko zmešajte s 4 dcl vode in dodajte golažu.

Začinite z majaronom, timijanom, karijem in svežim ingverjem ter po potrebi dodajte sojino omako. Kuhajte še kakšno minuto.

Pripravila: Mateja Tea Dereani

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord